Misija: Zeleni promet

Prihaja čas za kolo in »Varno na kolo«

01.03.2018

Program Varno na kolesu z več kot 3.700 mladimi uspešno v šestem zaključnem šprintu.

 

 
 

Sodelujoči učenci programa Varno na kolesu, ki ga že vrsto let podpira tudi naša družba, so kljub za kolesarje manj primernih vremenskih razmerah zelo aktivni. Več kot 3.700 učencev iz nekaj več kot 100 osnovnih šol poglablja svoja prometna znanja s pripravo didaktičnega pripomočka na izbrano prometno temo. Učenje prometnih znakov, pravil, ki veljajo v cestnem prometu ali kolesarske opreme je veliko bolj zabavno če se zabavamo. V ta namen izdelujejo različne igre, spletne kvize in druge pripomočke, med tem, ko so v okviru prve naloge opazovali svoje šolske poti in opozarjali na nevarne točke. Slednje so prikazali v obliki video posnetka ali foto zgodbe.

Že kmalu bodo organizatorji sešteli točke in šole bodo v okviru regijskih srečanj izvedele za svoje uvrstitve. Najboljši v vsaki od šestih regij se bodo tako uvrstili na slavnostno zaključno prireditev v Ljubljani, kjer zmagovalca čaka donacija v višini 1.000 evrov. Prav vsi sodelujoči učenci pa bodo prejeli lepe nagrade, ki jih prispevajo partnerji projekta. Nagradni sklad letos znaša že več kot 25.000 evrov.

Več informacij o programu www.varnonakolesu.si.

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.