Misija: Varčno z vodo

Mitja Petkovšek in Beti navdušujeta Osrednjo Slovenijo

28.04.2015

Beti, prikupna maskota družbe BTC, sedaj že poldrugi mesec obiskuje predšolske otroke in šolarje v prvi triadi osrednjeslovenskih šol.

Tako je tik pred prvomajskimi počitnicami, v spremstvu mlade pedagoginje Ajde pa tudi enega naših najbolj znanih in uspešnih telovadcev Mitje Petkovška, Beti predstavila svojo prvo slikanico, ki jo je v sodelovanju z BTC-jem izdala Mladinska knjiga, učencem OŠ Poljane in OŠ Franceta Bevka pa borovniškim in brezoviškim malčkom in šolarjem, otrokom na Lavrici in v Želimljah, na Dan Zemlje pa so jo pozdravili še učenci ljubljanske OŠ Milana Šuštaršiča.

 

Galerija

 
 

Beti in Mitja Petkovšek sta se z otroki pogovarjala predvsem o ekološki odgovornosti, ki je tesno povezana z zdravim načinom življenja, na katerega prisegata tako Mitja kot Beti. Kot se je izkazalo, pa skrbi za okolje namenjajo nemalo pozornosti tudi sami otroci. Tako je denimo deklica iz poljanske osnovne šole presenetila, ko je povedala, da njena mami iz poškodovanih in neuporabnih dežnikov izdeluje vrečke za nakupovanje, v OŠ Franceta Bevka pa so otroci povedali, da najraje v trgovini nakupljene stvari zložijo kar v nahrbtnike in jih tako odnesejo domov.  

Ponekod so v pogovoru z Beti in Mitjo sodelovali tudi pedagogi z ravnatelji/-cami oz. njihovimi pomočnicami na čelu, kakor v primeru borovniške šole in vrtca dr. Ivana Korošca, kjer je Mitja otrokom položil na srce, naj si – če le lahko – privoščijo doma pridelano hrano in sadje, nadvse osvežujoča pa je pri nas še vedno k sreči tudi voda iz pipe. Ker pol zdravja predstavlja tudi gibanje, pa so se otroci z Mitjo in Beti strinjali, da je bolj pametno iti vsakodnevnim opravkom, torej tudi v šolo in/ali vrtec pa v trgovino, naproti kar peš ali s kolesom. Pametno pa je tudi, da če že obiščemo trgovino, nakupimo živil za več dni, da se nam ni treba vsak dan vračati po malenkosti, so povedali otroci v OŠ Milana Šuštaršiča, ki jo je Beti obiskala na Dan Zemlje.   

Beti in Mitje so bili posebej veseli tudi v šoli in vrtcu v Notranjih Goricah ter v brezoviški šoli in vrtcu, kjer takih obiskov ne dobijo tako pogosto kot njihovi ljubljanski vrstniki. Mitja je pozornim otrokom z veseljem pokazal tudi nekatere gimnastične elemente, kot sta stoja in kolo, in jih še dodatno navdušil nad telesno aktivnostjo.

Članek je pripravilo uredništvo Energije doma v sodelovanju z družbo BTC.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.