Misija: Varčno z vodo

BTC gostil Urbani forum z razpravo o pametnih mestih in trajnostnem razvoju

31.03.2015

V Kristalni palači je Ministrstvo za okolje in prostor, v sodelovanju z Združenjem mestnih občin Slovenije (ZMOS) in GFS Inštitutom, 27. marca organiziralo prvi slovenski Urbani forum z naslovom »Pametna mesta za trajnostni razvoj Slovenije in zeleno rast«. Rezultate dolgoletnega vlaganja v trajnostni razvoj družbe BTC, ki ga uspešno uresničujemo s strateškim projektom Misija: Zeleno, je predstavil Jože Mermal, predsednik uprave BTC d.d.

Urbani forum je združil preko 90 udeležencev iz vlade, mestnih in drugih občin, podjetnikov, predstavnikov civilne družbe in  univerz, ki so razpravljali o pomembni vlogi mest pri oblikovanju priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije in prehod na zeleno gospodarstvo.

 

Galerija

 
 

Da je dogodek potekal prav v ljubljanskem BTC, gotovo ni naključje, saj s trajnostnim razvojem in vključevanjem naprednih tehnologij in inovacij skrbimo za učinkovitejše upravljanje vseh indikatorjev pametnega mesta. Kot primer dobre prakse je BTC, ki danes velja za inovativno urbano središče, predstavil Jože Mermal, predsednik uprave BTC d.d. »Koncept našega nakupovalnega mesta, ki na leto gosti približno 21 milijonov obiskovalcev in je eno od najmočnejših v Evropi, smo postavili pred dobrimi 20 leti. Danes je upravljanje tega pomembnega urbanega stičišča usmerjeno v prihodnost. Tako smo v zadnjih 14 letih v trajnostni razvoj vložili več kot 45 milijonov evrov,« je na dogodku poudaril Mermal.

Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, je ob tej priložnosti povedala: »Mesta so centri ustvarjalnosti novih kreativnih idej, so motor gospodarskega razvoja ter s tem ključnega pomena za razvoj države.« Pomen investiranja v trajnostni razvoj in inovativnih mest je izpostavila tudi Violeta Bulc, evropska komisarka za promet: »Mesta prihodnosti bodo inteligentna, razmišljujoča mesta. Mesta, ki bodo med seboj sodelovala, ne tekmovala.« Pomen in priložnosti sodelovanja in povezovanja tako med samimi mesti kot tudi med vsemi deležniki urbanega razvoja so na okrogli mizi izpostavili tudi župani in predstavniki občin.

»Za našo prihodnost je zelo pomembno na kakšen način se razvijajo naša mesta. Tako veliko zanimanje za prvi Urbani forum s strani občin, vlade, civilne družbe in podjetij ter vzpostavitev povezovanja, dialoga in sodelovanje med njimi v okviru Urbanega foruma, je pomemben korak k doseganju zastavljenih ciljev pametnega razvoja mest prihodnosti,« je prvi Urbani forum zaključil Blaž Golob, direktor GFS Inštituta.

 
Oceni:
 

Komentarji

 • WallaceTeala

  19.09.2019

  Citiraj
   
  How to Earn Bitcoins 0.5 BTC Fast and Easy 2019: http://cort.as/-PM64?&tvshv=Gq0drGDJkURm
 • AnthonyCub

  19.09.2019

  Citiraj
   
  Invest $ 5,000 in cryptocurrency once and get $ 70,000 passive income per month: http://gmy.su/:1EVT?&sortr=okQB0jYJ
 • Carolimami

  19.09.2019

  Citiraj
   
  Статейный прогон по трастовым сайтам
 • RonaldGap

  18.09.2019

  Citiraj
   
  Bitcoin rate is growing. Manage to invest. Get passive income of $ 3,500 per week: https://hec.su/nsgO?&lqzsq=1vlu4
 • AnthonyCub

  18.09.2019

  Citiraj
   
  Invest in Bitcoin and earn from $ 3000 per day: http://gmy.su/:7NJT?irVonKK50ts0aV
 • WallaceTeala

  18.09.2019

  Citiraj
   
  Binary options + cryptocurrency = $ 7000 per week: http://cort.as/-QwPU?&unrbr=VXrkUimLqizG
 • GlennVah

  18.09.2019

  Citiraj
   
  10 Best Dating Sites 2019: https://chogoon.com/srt/8jtya?&chynp=iAjtCG17hQBF
 • MichaelNus

  18.09.2019

  Citiraj
   
  Tinder for Adults: The 5 Best Senior Dating Sites: https://chogoon.com/srt/ihnfm?312HVC7mV1gu
 • WallaceTeala

  18.09.2019

  Citiraj
   
  10 Best FR Dating Sites 2019: https://chogoon.com/srt/vuyua?cZ3mNEQ
 • Howardgeapy

  17.09.2019

  Citiraj
   
  Best Casual Online Dating Sites: http://gmy.su/:tCgT?&icgrt=hpDCsoow0DV0e
 
PrviPrejšnji12345Zadnji
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.