Misija: Varčno z vodo

Beti in Cej zaživela kot knjižna junaka

27.02.2015

Beti in Cej, otroška lika družbe BTC, sta svoje mesto našla tudi v ljubki slikanici. Za otroško književno poslastico smo poskrbeli v okviru našega družbeno odgovornega projekta Misijo Zeleno, saj simpatična zgodba krepi okoljsko zavest, ki jih podpiramo v BTC-ju.

V sodelovanju z Energetiko.net bomo v naslednjih dneh bomo našo prvo slikanico predstavili otrokom iz petdesetih vrtcev in šol. Obiskali jih bomo v družbi prikupnih maskot ter vsako šolo oziroma vrtec tudi obdarili!

 
 

Beti in Cej sta bratec in sestrica, ki mamici vestno pomagata pri gospodinjskih opravilih, pa tudi pri nakupih. To pa niso nakupi kar tako, saj mala junaka ves čas upoštevata odgovoren odnos do okolja. Pozorna sta na samo pot do nakupovalnega središča, ločevanje odpadkov ter izbiro živil, ki izvirajo iz čim bližnje okolice, premišljen odnos do okolja in družbe pa prenašata še na druge vsakdanje naloge. Da je slikanica, ki je nastala v sodelovanju z Mladinsko knjigo, še bolj zanimiva in poučna, poskrbi mali škratek. Navihani možicelj poleg opozarjanja na varovanje okolja namreč male bralce opominja tudi na pazljivost pri slovnici. Zanimiva zgodba je nastala pod peresom slovenske pisateljice Barbare Hanuš, za likovno upodobitev prigod Beti in Ceja  pa je poskrbela ilustratorka Bojana Dimitrovski.

BTC-jevo prvo otroško slikanico bodo imeli priložnost spoznati številni otroci iz osrednjeslovenskih vrtcev in šol. Beti in Cej, naši maskoti, bosta namreč takoj po zimskih počitnicah začela z obiski skupno kar petdesetih vrtcev in šol v osrednjeslovenski regiji. Obiske vrtcev in šol bomo organizirali s v sodelovanju s portalom Energetika.NET, in sicer pod okriljem njihovega »zeleno« obarvanega programa Energija doma.

Če vas zanima, kaj vse se zgodi, ko gresta Beti in Cej nakupovat, pa le prelistajte knjižico, ki jo lahko že najdete na policah Mladinske knjige!

Članek je pripravilo uredništvo Energije doma v sodelovanju z družbo BTC.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.