Misija: Odpadki za surovine

V novem programu ABC pospeševalniku je vse mogoče!

18.10.2016

ABC pospeševalnik se je s svojim četrtim programom odločil povezati vse, kar se povezati da. Startupe s svetom, sedanjost s prihodnostjo, predmete in storitve s spletom ter okolico. Na vrsti je namreč Internet of Things and Internet of Everything program, ki bo ljudem olajšal življenje z domiselnimi novimi povezavami sveta, ki jih obdaja.Tokrat kar 30 startupov

Povezovanje spleta, omrežij in fizičnega sveta ter storitev je trenutno eno izmed najbolj vročih področij v svetu podjetništva. Ni presenetljivo, da se je ABC odločil svoj nov program posvetiti prav inovativnim startupom te široke panoge. Poleg tega se je ABC nedavno razširil še v München in Silicijevo dolino, prav tako pa se je odločil pod svoje okrilje vzeti več startupov naenkrat – kar 30 namesto običajnih 10. Vse to je seveda odmevalo v sveto startupov in ko pogledamo še zadnji uspešen Demo Dan, ki se ga je udeležilo več kot 150 investitorjev, ni čudno, da je ABC ekipa prejela prijave na program IoT&IoE iz celotnega sveta.

 

Galerija

 
 

Kako se med takšnim številom odločiti za 30 startupov? Naloga nikakor ni preprosta, a vodilo ABC ekipe, investitorjev in mentorjev v pospeševalniku je jasno: najti tiste startupe, ki imajo z njihovo pomočjo največjo možnost postati novi samorogi.

Koliko ABC pospeševalniku pomenijo udeleženci programa, pove dejstvo, da je ustanovitelj in CEO Dejan Roljič na pozdravni nagovor priletel naravnost iz Silicijeve doline. Roljič je poudaril, da program ni zastavljen kot še ena dolgočasna šola, temveč kot orodje za uspeh. Zbrane je nagovorila in motivirala tudi izvršna direktorica ABC pospeševalnika, Urška Jež.

Očitno sta govora podžgala nove ekipe, saj so nekatere nemudoma zasedle svoje delovno mesto in začele delati s polno paro. Tuji udeleženci programa pa so se preselili v bivalne prostore ABC pospeševalnika, saj ta kot eden redkih pospeševalnikov na svetu nudi prostor za bivanje tekom izobraževanja in razvoja startupov.

V skladu z »internetom vsega«, bodo izbrani startupi spreminjali naš vsakdan z vrsto različnih produktov - od platforme za upravljanje v gostinstvu do inovativnih rešitev za identifikacijo preko kartičnih sistemov ter domiselnim načinom treniranja psov. Ekipe, ki bodo dobile neposreden dostop do financiranja, globalne mreže strokovnjakov in priložnost za rast v Münchnu, Silicijevi dolini in od leta 2017 naprej tudi v Indiji, so tokrat resnično z vseh koncev sveta. Prihajajo iz Slovenije, Estonije, Bosne in Hercegovine, Italije, Hrvaške, ZDA, Poljske, Danske, Nemčije in Savdske Arabije.

ABC pospeševalnik tako ne bo povezoval le stvari s spletom, ampak tudi različne podjetniške kulture z istim ciljem – pospešiti razvoj produkta, ki bo prodrl na globalni trg in olajšal življenje ljudem po vsem svetu.

Odločilna prednost lokacija

Odločilna prednost za startupe, ki se kalijo v ABC pospeševalniku v Sloveniji, je ravno lokacija – BTC City, največje komercialno središče v jugovzhodni Evropi vsako leto obišče več kot 21 milijonov obiskovalcev in predstavlja prostor za več kot 4500 podjetij. BTC tako predstavlja pomemben testni trg, kjer lahko startupi takoj preverijo svoje izdelke. Ker je vizija BTC postati samostojno pametno mesto in živi laboratorij, imajo IoT startupi z vključitvijo v BTC ekosistem izjemno priložnosti pridobiti neposredne podatke za razvoj in usmeritev svojih produktov.

 
Oceni:
 

Komentarji

 • JaonZem

  07.08.2017

  Citiraj
   
  4f1d2fsruk6a31o080

  baidu

  ghkc3ng07zgitim6ti
 • Jasonrab

  26.07.2017

  Citiraj
   
  ipp2m7es0oy98zqv6f

  baidu

  baidu

  uva5fz3uwdrd6sojqo
 • Mkaacruiz

  25.07.2017

  Citiraj
   
  x9lpww03p94paz26ec

  google

  google

  vtg5vfvtc73j6meyt0
 • CharlesJed

  03.07.2017

  Citiraj
   
  wh0cd219484 tadalafil dramamine over the counter celebrex prescription buy toradol online
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.