Misija: Energetska učinkovitost

Družba BTC s čisto energijo do prihrankov in zelene prihodnosti

29.05.2017

V 2016 smo izvedli 21 energetskih projektov in zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida za skupno 4.868.345 kilogramov.

 

 
 

Družbena odgovornost in trajnostna rast prihajata v ospredje delovanja organizacij po vsem svetu. S tem postaja izboljševanje učinkovitosti energetske verige čedalje večja priložnost za ustvarjanje konkurenčne prednosti. Možnosti za ustvarjanje energetskih prihrankov in razbremenitev okolja se zavedamo tudi v družbi BTC. V družbi BTC si prizadevamo za delovanje, ki je hkrati poslovno uspešno, pa tudi okoljsko in družbeno odgovorno. »Energija se pretvarja iz ene oblike v drugo, dobro pa se vrača z dobrim. To dobesedno drži za učinkovito rabo energije. V družbi BTC zato nenehno iščemo možnosti za energetske izboljšave, prihranke in nadaljnji razvoj« pojasnjuje Miha Mermal, direktor poslovne enote Misija: Zeleno.

 V 2016 je družba BTC s tremi sončnimi elektrarnami in soproizvodnjo toplotne energije proizvedla 1.760.760 kWh zelene energije. Poleg tega je s projekti s področja učinkovite rabe energije prihranila 9. 044. 876 kWh energije. Od tega je tri četrtine prihrankov prispeval sistem izkoriščanja presežne toplotne energije družbe AquafilSL0 za ogrevanje Vodnega mesta Atlantis. Ta projekt poteka od decembra 2015 in si je na 18. Dnevnih energetikov prislužil Energetsko nagrado 2016. Po enakem sistemu se od konca leta 2016 ogreva tudi Športni center Millenium, ki obeta razbremenitev okolja za dodatnih 201. 000 kilogramov ogljikovega dioksida letno. Čista energija, ki je rdeča nit letošnjih 19. Dnevov energetike, se že dodobra pretaka po družbi BTC. Podpora konferenci je tako priložnost za seznanitev z najnovejšimi tehnološkimi trendi in iskanje navdiha, ki ga poganja zelena energija.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.