Misija: Družbeno odgovorni

Igrala v BTC Cityu Ljubljana: za varno razgibavanje telesa in domišljije

25.07.2019

Igrala otrokom omogočajo, da se med družinskimi nakupi in sprehodi tudi varno in na svežem zraku – igrajo in razigrajo.

 

 
 

Kot del Misije: Zeleno so igrala v BTC City Ljubljana del pomembne misije. Otrokom omogočajo, da se med družinskimi nakupi in sprehodi tudi varno in na svežem zraku – igrajo in razigrajo.

Velika modra ladja s čudovito rumenim kapitanskim mostom, zraven pa rjav, v prijazen les oblečen – vlak. Oba mamita na potovanje v neznano. In kot je videti pred Atlantisom v BTC Cityu Ljubljana, je mladih pustolovcev v njunih kabinah, za kotlom vlaka ali na krmi jadrnice – zmeraj dovolj. 

Igrala, ki so postavljena na različnih koncih BTC Citya Ljubljana so tu zato, da bi bilo to majhno mesto čudovitih nakupov res zanimivo tudi za najmlajše. 

Kot del Misije: Zeleno so ta igrala del BTC-jeve misije »Igra« in izpolnjujejo zelo pomembno nalogo. Otrokom omogočajo, da se med nakupi in pohajkovanjem varno in na svežem zraku igrajo. Ob tem pa ne služijo samo za razgibavanje mišic, pač pa tudi za razgibavanje domišljije. Ker – le kje, če ne po ali pred celodnevnim čofotanjem po vodi bi bilo primerno, da se povzpnemo še na ladjico ali pa se z vlakom preko planjav odpeljemo prav v pristanišče? 

Če smo starejši že pozabili, kako je to mogoče, so tu igrala in otroci, da nas opomnijo, da domišljija nima meja.  
Pri najmlajših je seveda tudi ob pustolovščinah na igralih starševski nadzor še vedno potreben, toda, v veliko pomoč je tudi to, da so vsa igrala postavljena na mehke, gumijaste podloge, ki lahko varno prestrežejo še tako nerodne padce.

Najdete jih lahko marsikje. Ob Sobi'Room na Trgu mladih se lahko najmlajši preizkusijo v plezanju in poskusijo čimprej preplezati s svetlečimi lučkami označeno pot. 

Ob Atlantisu, kjer ob stari železnici iz vodometa žubori voda, si lahko nadebudni kapitani in strojevodje dajo duška v lokomotivi in ladjici, ob slaščičarni Cacao pa jih čakajo »letalo plezalo«, »letalo igralo« ter drča in tobogan. 
Povsem primerno za kraj, od koder so ob nekdanjem letališkem stolpu, ki ga je družba BTC kot spomeniško zaščiten objekt v popolnosti obnovila, nekoč vzletala prva letala, ki so preletavala – ali celo bombardirala – Ljubljano.   

Ob gugalnicah, drčah, mreži za plezanje in vežbanje ravnotežja ter gugalnicah pa lahko na južni strani Dvorane A napenjate tudi možganske mišice in se – z obračanjem lesenih kvadrov – kratkočasite z igro »tri v vrsto«, oziroma »križec in krogec«. 

Povsem na novo pa so bila prenovljena tudi igrala ob kavarni Zvezda, kjer se otroci spuščajo po toboganu v neposredni bližini okusnih sladoledov ter dobrot iz domače Zvezdine sladoledarne in slaščičarne. 

Razlog več, da skupaj s svojimi najdražjimi v BTC Cityu Ljubljana razgibate svoj vsakdan.     

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.