Misija: Družbeno odgovorni

Kavarna Cacao odprla vrata na prvem slovenskem letališču

28.05.2019

Obnovljen je letališki stolp in letališka stavba prvega slovenskega civilnega letališča iz leta 1933.

 

 
 

Staro ljubljansko letališče v Mostah v Ljubljani  je bilo prvo slovensko civilno letališče,  ki je z velikim letalskim mitingom zaživelo 20. avgusta 1933 in delovalo do leta 1979. Pred tremi leti je družba BTC s projektom obnove starega letališča vstopila v javno-zasebno partnerstvo z Mestno občino Ljubljana. Cilj projekta je bila obnova letališkega stolpa in letališke stavbe, ureditev okolice in programska oživitev ter predstavitev lokacije kot kulturne dediščine izjemnega pomena, skladno z usmeritvami MOL-a in drugih organizacij, vpetih v projekt: Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Muzejev in galerij mesta Ljubljane in Javne agencije za civilno letalstvo RS.

Za dodatne vsebine skrbijo Muzeji in galerije mesta Ljubljane, ki so v letališkem stolpu uredili muzej oz. kulturnoetnološko zbirko, ki bo predstavila zgodovino in razvoj slovenskega letalstva in starega ljubljanskega letališča.

Kavarna Cacao odprla vrata na prvem slovenskem letališču

Cacao se lahko pohvali z odličnimi sladicami, izdelanimi iz najboljših sestavin, predvsem pa dnevno svežimi sladoledi lastne proizvodnje in prijetno letno teraso. Poleg slastnih slaščic vam bodo v Cacau postregli tudi s slanimi prigrizki, odličnimi napitki in sadnimi kupami, ki jih vsako leto prilagodijo novim kulinaričnim trendom.

Pri njih se lahko ustavite tudi v času kosila, saj bodo nudili izbrano ponudbo sodobnih kosil za različne okuse, ki bodo zagotovo zadovoljila tudi najbolj zahtevne goste. Vabljeni, da jih obiščete in odkrijete novo kulinarično ponudbo na območju BTC Cityja!

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.