Misija: Družbeno odgovorni

V Novem mestu znani zmagovalni vrtci in šole

01.04.2019

V petek, 29. marca 2019, je v BTC City Novo mesto potekal zaključni dogodek projekta Spodbujamo prijateljstvo.

 

 
 

Projekt je letos dosegel izjemno razsežnost – tako z vidika števila sodelujočih otrok kot geografske razsežnosti. Letos projekt namreč združuje 13.750 slovenskih otrok iz 215 šol in vrtcev iz vse Slovenije.

 »V družbi BTC se zavedamo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti. Še posebej se posvečamo mladim, ki jih vidimo kot generatorje prihodnjega razvoja Slovenije. Razsežnost projekta kaže na to, da je spodbujanje prijateljstva med otroki, krepitev njihove ustvarjalnosti in vedoželjnosti o tej vrednoti nujno potrebno in koristno,« je ob zaključku programa poudarila vodja projekta  Vanda Bernetič, družbe BTC,  PE Misija Zeleno.

 Otroci so v okviru projekta ustvarili risbe, fotografije in druga likovna dela. Najboljši v kategoriji mlajši učenci so bili: OŠ Dolenjske toplice, OŠ Otočec,  OŠ Center Novo Mesto. V kategoriji starejši učenci nagrade prejmejo: OŠ Žužemberk, OŠ Cerklje ob Krki, OŠ Loka. Zmagovalne šole so bile nagrajene, sodelujoči v natečaju so prejeli tudi posebna priznanja za udeležbo.

 Meta Škedelj, predstavnica društva Sobivanje, je ob dogodku izpostavila: »V društvu Sobivanje se zavedamo, da sta sobivanje in dobri medsebojni odnosi osnova kakovostnega življenja. Preko projekta Spodbujamo prijateljstvo otroke spominjamo na vsa dobra drobna doživetja, ki jim bogatijo trenutke v šoli, doma in kjerkoli drugje. Tako otroke kot odrasle želimo spomniti na človeško toplino, ljubezen in medsebojno pomoč, ki so neločljivo povezani s prijateljstvom. To pa je nujno za strpnost v družbi.«

 V duhu trajnostne rasti, družbeno odgovornega delovanja in spodbujanja mladih k medsebojni pomoči in prijateljstvu družba BTC podpira projekt Spodbujamo prijateljstvo pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno. 

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.