Misija: Družbeno odgovorni

Na decembrski sejem po praznične priboljške in darila

30.11.2018

Prvo decembrsko soboto, 1. decembra 2018, bo od 8.00 do 14.00 ure naprej Tržnica BTC City oživela v vonju domačih dobrot, ki bodo na ogled in pokušino postavljene na zadnjem letošnjem sejmu.

 

 
 

Decembrski sejem bo namreč v znamenju okusnih pridelkov in izdelkov, jedi in pijač, ki bogatijo naše praznične mize. Na voljo pa bodo tudi izvirna praznična darila za vas in vaše najbližje.

Veseli december prinaša druženje in praznične dobrote tudi na Tržnico BTC City. Na decembrskem sejmu bodo obiskovalcem na voljo jedi iz krajev širom po Sloveniji. Kupiti bo možno raznovrstne vrhunske moke, idrijske žlikrofe, domače rezance, kraški pršut in druge mesnine. Na stojnicah bodo okusni ocvirki, mladi in stari siri, česen in vložnine. Za dobro počutje želodcev bosta poskrbela tudi pražen krompir in šmoren. Kot se za sladek praznični čas spodobi, ne bodo manjkali niti piškoti, medenjaki, potice vseh vrst iz različnih slovenskih pokrajin in druge slaščice. Za pokušino bodo na voljo izvrstna slovenska vina in penine z vseh naših vinorodnih območij, tako pravkar krščena mlada vina kot tista iz minulih let. Svoje strokovne nasvete o živilih in hrani pa bo z obiskovalci delila živilska tehnologinja Marija Merljak.

Sejem bo tudi priložnost za občudovanje navad in običajev iz posameznih krajev in regij. Tokrat bomo pozdravili posebne goste; razstavljavce in ponudnike iz Občine Mislinja. Ti bodo predstavili praznična darila in božična žita, kupljene priboljške iz drugih stojnic pa bodo obiskovalci lahko shranili v njihovi okolju prijazni biorazgradljivo embalaži za hrano. Člani Turističnega društva Mislinja bodo prikazali življenje pohorskih gozdarjev nekoč;  kako so delali, se veselili in kaj so jedli. Člani društva ''Movžnarji'' pa bodo prikazali svojo zbirko možnarjev, katerih starost sega tri stoletja nazaj, v zbirki pa se najdejo tudi sodobnejši kosi.  

K prijetnemu druženju decembrskega sejma bo s povezovanjem prispevala dramska igralka Maja Martina Merljak, za glasbeno vzdušje pa bo poskrbel ansambel Livada.

Vabljeni!

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.