Misija: Družbeno odgovorni

Projekt Spodbujamo prijateljstvo letos združuje rekordnih enajst tisoč otrok

19.04.2018

Kmalu znani zmagovalci projekta Spodbujamo prijateljstvo.


 
 

Projekt Spodbujamo prijateljstvo, ki ga društvo za trajnostni razvoj Sobivanje izvaja s podporo družbe BTC že šesto leto zapored, je letos dosegel izjemno razsežnost . Letos projekt namreč združuje 11.142 slovenskih otrok. V osrčju projekta ostaja spodbujanje otrok, da razmišljajo o prijateljstvu in ustvarjajo likovna dela, s katerimi tekmujejo na kreativnem natečaju.  

 Cilj projekta Spodbujamo prijateljstvo, v katerem lahko sodelujejo različne vzgojno-izobraževalne ustanove, šole in vrtc,  je prek natečaja okrepiti ustvarjalnost in solidarnost ter skrb za promocijo pozitivnih vrednot med otroki. Letos je k sodelovanju pristopilo kar 189 šol in vrtcev iz vse Slovenije s skupaj 11.142 otroki. V  projektu je do sedaj  skupaj sodelovalo približno 30.000 otrok.

 

Otroci pod okriljem projekta razmišljajo o prijateljih, stvareh in vrednotah, ki so jim pomembne, pa tudi o tem, česa ne marajo. Svoja razmišljanja nato v kreativnem duhu prelijejo na papir in tako ustvarjajo risbe, fotografije in druga likovna dela. Najboljši vrtci in osnovne šole bodo ob zaključku projekta nagrajeni v okviru na treh pomladanskih dogodkov v vseh treh BTC Cityjih po Sloveniji: v Murski Soboti (16. 3. 20187), Novem mestu (30.3. 2018) in v Ljubljani (20. 4. 2018). Zaključni dogodek v prestolnici bo hkrati pospremilo odprtje razstave otroških del, ki so prispela na letošnji natečaj.

 Projekt Spodbujamo prijateljstvo je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja in ki se zavzema za pravičnejšo družbo in kakovostnejšo življenje vseh ljudi. V duhu trajnostne rasti, družbeno odgovornega delovanja in spodbujanja mladih k medsebojni pomoči in prijateljstvu družba BTC podpira projekt Spodbujamo prijateljstvo pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno. Ta  predstavlja platformo za številne aktivnosti na različnih področjih (denimo okoljevarstvo, znanost, izobraževanje, zdravstvo, šport, kultura in humanitarnost), s katerimi družba BTC v sodelovanju s partnerji ustvarja priložnosti v korist sedanje in prihodnjih generacij.

 


 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.