Misija: Družbeno odgovorni

Razvajanje brbončic na Gregorjevem sejmu

23.02.2018

V soboto, 10. marca 2018, bo od 9.00do 14.00 ure naprej na Tržnici BTC City potekal Gregorjev sejem.

 

 
 

Kot pravi stari rek, se na gregorjevo ženijo ptički. Ker vemo, da gre ljubezen skozi želodec, ni boljšega, kot proslaviti ta praznik zaljubljenih z razvajanjem svojih brbončic. Na Gregorjevem sejmu bodo na pokušino pridelki letošnjega leta, obiskovalci pa bodo lahko okusili tudi nekaj velikonočnih jedi.

Letošnji prvi sejem na tržnici v BTC Cityju Ljubljana bo v znamenju pričakovanja zaljubljene pomladi. Razstavljavci bodo s svojimi izdelki pokazali, katere dobrote so že plod letošnjega leta. Obiskovalci bodo lahko pokusili številne dobrote, denimo pršut, salame, šunko, razne vrste sirov in vino. Na voljo bodo tudi idrijski žlikrofi, slovenska potica in druge poslastice. Pred veliko nočjo si bodo lahko obiskovalci pripravili zalogo slovenskih dobrot, ki povezujejo družino ob praznično obloženi mizi. Na stojnicah se bodo našle še jedi s sveže nabranim regratom in iz drugih divjih rastlin, h katerim se odlično podajo frtalje in druge jajčne jedi.

Dogajanje bodo popestrile delavnice izdelovanja butar, pisanic, drsank, pirhov in drugih rokodelskih izdelkov. Posebnost letošnjega Gregorjevega sejma bo razstava znanih tržaških hišic »Gregorčkov«, ki jih izdelujejo učenci Osnovne šole Tržič. V njihovem izdelovanju bodo svoje rokodelske veščine lahko preizkusili tudi obiskovalci sejma.

Svoje strokovne nasvete o živilih in hrani bo z obiskovalci delila živilska tehnologinja Marija Merljak. Za veselo glasbeno vzdušje bo poskrbel ansambel Livada, k prijetnemu druženju pa bo s povezovanjem sejma prispevala dramska igralka Maja Martina Merljak.

 Vabljeni!

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.