Eko izdelki in storitve

Kmalu v BTC City Ljubljana: Avant2go - car sharing

26.08.2016

V Ljubljani je s testiranjem storitev Avant2go, ki ponuja možnost najema in uporabe avtomobila po potrebi oz. "car sharinga", uspešno začelo 100 testnih uporabnikov, pred kratkim tudi v BTC City Ljubljana. Storitev bo za širšo javnost na voljo v septembru.

Na spletni strani Avant2go.com so že na voljo promocijski paketi za najem vozil, so sporočili iz ekipe Avant2go. Kot so zapisali, testni uporabniki "hvalijo poskočnost električnih vozil, njihovo preprosto uporabo, uporabniku prijazno aplikacijo na pametnem telefonu in fleksibilni cenovni model, s katerim lahko vsak optimizira stroške svoje mobilnosti glede na potrebe".

 

Galerija

 
 

Uporabnikom je na voljo nova spletna stran avant2go.com, kjer se lahko odločijo za nakup promocijskih paketov ter prijavijo na izobraževanje pred začetkom uporabe storitve, na katerem jim bo ekipa Avant2Go približala bistvo električne mobilnosti ter način uporabe, so zapisali.

Sistem Avant2go so po načelih trajnostnega sobivanja razvili v podjetju Avantcar ob podpori družbe Comtrade. V prvem letu bo v uporabi 50 vozil modre barve, modelov BMW i3, Smart ED in Renault ZOE, s čimer bo prestolnica postopoma razbremenjena za 500 do 1000 vozil. Največ postajališč bo sprva pred ljubljanskim BTC Cityjem, prav tako bo ena izmed postaj v ljubljanskem tehnološkem parku.

Avant2Go sicer uporabnikom omogoča uporabo vozil kadarkoli in za poljubne opravke znotraj dneva, pri čemer za vozilo plačajo le takrat, ko ga imajo v uporabi. Uporabljali ga bodo lahko tudi zunaj Ljubljane, cena pa bo odvisna od prevožene razdalje in časa uporabe. Celotna mobilnost bo potekala brez škodljivih izpustov in v celoti preko aplikacije na pametnem telefonu.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.