Eko izdelki in storitve

Trajnostno poročilo družbe BTC 2015

18.04.2016

Družba BTC je izdala Trajnostno poročilo, v katerem lahko vsak najde nove spodbude, priložnosti in inovativne ideje, s katerimi lahko skupaj prispevamo k boljšemu in lepšemu jutri.

Misija: Zeleno kot eden ključnih stebrov poslovanja uspešno uresničuje strategijo trajnostnega razvoja in skupaj z deležniki soustvarja nove uspešne zgodbe. Vključuje štiri ključna področja delovanja, in sicer okoljevarstvo, zeleno energijo, energetsko učinkovitost in družbeno odgovornost.

 
 

Vsak projekt, ki ga podpremo, uvrščamo v eno od misij, ki jih uresničujemo v družbi BTC:

 • Misija: Energetska učinkovitost,
 • Misija: Varčno z vodo,
 • Misija: Odpadki za surovine,
 • Misija: Zeleni promet,
 • Misija: Varnost za vse,
 • Misija: Družbeno odgovorni,
 • Misija: Ekoindeks.

V letu 2015 smo začeli uresničevati projekte, ki sledijo trendom in priložnostim zelene ekonomije in inovativnosti. BTC City tako vse bolj postaja trajnostno in podjetniško zagonsko središče organizacij in posameznikov. S poslovnimi partnerji smo zasnovali sodobno podjetniško zagonsko središče ABC pospeševalnik, ki je uvrščen med 60 najboljših pospeševalnikov na svetu in je najmočnejši v jugovzhodni Evropi, in ABC Hub, inovativni okolji, ki najdrznejše podjetnike spodbujata in motivirata ter jim dajeta zagon za preboj na svetovne trge.

V Trajnostnem poročilu so opisani številni trajnostni projekti, ki smo jih izvedli v letu 2015, v nadaljevanju pa naj omenimo ključne trajnostne dosežke:

 • inovativen model Ekoindeks zabeleži vsako leto več trajnostnih aktivnosti in rešitev;
 • v letu 2015 smo iz obnovljivih virov proizvedli 1.785.812 kWh zelene energije, kar zadostuje za povprečno letno porabo 470 gospodinjstev;
 • od leta 2000, ko smo začeli sistematično ravnati z njimi, nam je, skupaj s poslovnimi partnerji, uspelo delež ločenih odpadkov povečati z 20 % na 76 %;
 • do zdaj smo zamenjali 1.600 metrov vodovodnih cevi, s čimer smo izgube vode od leta 2000 do danes zmanjšali z 20,0 % na 5,5 %;
 • kolesarjem je na voljo že več kot 470 parkirnih mest za kolesa.

V maju je bil prenovljen odsek Letališke ceste z novima krožiščema med Bratislavsko cesto in Emporiumom. Poleg po novem polkilometrskem cestnem odseku se lahko kolesarji v ljubljanski BTC City pripeljejo po novi kolesarski stezi ali se sprehodijo po urejeni in osvetljeni pešpoti. Vse obiskovalce pozdravi nasad 68 mladih medonosnih javorjev in v krožišču še cvetlična greda.

Za čim učinkovitejše zagotavljanje varnosti na območju BTC Cityja Ljubljana imamo lastno enoto varovanja, v kateri se zaposleni redno udeležujejo strokovnih izobraževanj in izpopolnjevanj ter vseskozi sodelujejo s policijo, reševalci in gasilci. V okviru splošne varnosti stalno posodabljamo centralno voden videosistem ter protivlomne in protipožarne sisteme.

V letu 2015 smo podprli več kot 300 organizacij, posameznikov, dogodkov in drugih aktivnosti ter projektov s področij športa, izobraževanja in znanosti, kulture, upravljanja energije, prometa, ravnanja z okoljem, vodo ter varnosti in družbene odgovornosti.
Kot vnovičen izkaz zaupanja svetovne kolesarske javnosti v izvrstno organizacijo je julija 2015 v Ljubljani potekal športni dogodek svetovnih razsežnosti na profesionalni ravni – dirka Giro Rosa, ki se po pisanju The New York Times-a uvršča med top 20 športnih dogodkov na svetu v letu 2015.

Giro Rosa, ena najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj v ženskem koledarju Mednarodne kolesarske zveze (UCI), je prvič v zgodovini potekala izven italijanskih meja. Prolog 10-dnevne večetapne dirke, kamor je povabljenih le 18 najboljših ekip na svetu, je potekal po ulicah Ljubljane, v petek, 3. julija 2015, naslednji dan pa je potekala prva etapa dirke s startom v Kamniku in ciljem v BTC Cityju Ljubljana.

Dogodek se je še posebej vtisnil v spomin slovenskih navijačev, saj so lahko med 18 najboljšimi ekipami na svetu ponosno navijali za kolesarke ekipe BTC City Ljubljana.

Dokument smo natisnili na recikliran papir, z namenom varovanja okolja pa spodbujamo prebiranje v digitalni obliki.

 

Prenesi

 
Oceni:
 

Komentarji

 • aneapdice

  03.02.2019

  Citiraj
   
  うわー!!返信いただいた!!!
  GotPorn http://sexycams.me/pirates-porn-parody
  xnxx.com http://sexycams.me/bilq
 • aneapdice

  29.01.2019

  Citiraj
   
  うわー!!返信いただいた!!!
  nxn
  http://sexymature.me
 • aneapdice

  23.01.2019

  Citiraj
   
  うわー!!返信いただいた!!!
  yourjizz https://llllll.info/real-ex-girlfriend-nudes
  xxnx https://llllll.info/cum-facial-gallery
  xnxx.con https://llllll.info/hairy-latina-tube
  xnxx https://llllll.info/robbery-sex-video
  youjizz c https://llllll.info/naked-grannies
 • aneapdice

  21.01.2019

  Citiraj
   
  うわー!!返信いただいた!!!
  pornuub https://bereavedparentsawarenessmonth.info/91-free-porn-video
 • aneapdice

  20.01.2019

  Citiraj
   
  うわー!!返信いただいた!!!
  ghettotube https://bereavedparentsawarenessmonth.info/sex-voide
 • Annaet

  13.01.2019

  Citiraj
   
  youjzz com https://bereavedparentsawarenessmonth.info/18-young-porn
 • Annaet

  12.01.2019

  Citiraj
   
  pornuub https://bereavedparentsawarenessmonth.info/sophie-strauss-gallery
 • Nataliet

  09.01.2019

  Citiraj
   
  xnnx https://televisionlicence.info
  tube8 https://free-pdf-txt.info
  youjizz https://webwindow.info
  xnxx.con https://deephorizon.info
 • Nataliet

  09.01.2019

  Citiraj
   
  apetube https://1xox.info
  nudevista https://televisionlicence.info
  pornhup https://mitarbeiter-beteiligung.info
  youjiz com https://deephorizon.info
 • Nataliet

  09.01.2019

  Citiraj
   
  pornhyb https://reamers.info
  youjizz c https://rock-forum.info
  spankwire https://boobdzain.info
  xnx video https://pasangiklan.info
 
PrviPrejšnji123ZadnjiVsi
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.