Misija: Družbeno odgovorni

V BTC City Novo mesto razglašeni zmagovalni vrtci in šole

11.04.2017

V petek, 7.aprila je v BTC City Novo mesto potekal drugi iz trojčka zaključnih dogodkov pod okriljem projekta Spodbujamo prijateljstvo.

Projekt, ki ga društvo za trajnostni razvoj Sobivanje izvaja s podporo družbe BTC in poteka že peto leto zapored, je otroke spodbudil k razmišljanju in ustvarjanju na temo prijateljstva. Na dogodku je potekala razglasitev in nagraditev najboljših vrtcev in osnovnih šol iz Dolenjske regije, predstavljena je bila tudi razstava otroških likovnih del, ki so prispela na natečaj.

 
 

Cilj projekta Spodbujamo prijateljstvo, v katerem lahko sodelujejo različne vzgojno-izobraževalne ustanove, šole in vrtci, je prek natečaja okrepiti ustvarjalnost in solidarnost ter skrb za promocijo pozitivnih vrednot med otroki. Projekt je letos dosegel izjemno razsežnost – tako z vidika števila sodelujočih otrok kot geografske razsežnosti. Letos projekt namreč združuje 11.260 slovenskih otrok s 172 šol in vrtcev iz vse Slovenije, zanimanje za sodelovanje pa se kaže tudi onkraj meja.

Otroci so v okviru projekta ustvarili risbe, fotografije in druga likovna dela.

Najboljši med vrtci so bili

  • 1: VRTEC ČEBELICA ŠENTRUPERT, skupina Zvezdice, mentorici Mojca Vidmar, Vesna Škarja; skupina Škratki, mentorici Alja Golob, Marija Sabljak Bartolj
  •  2: VRTEC CEPETAVČEK V OŠ TONETA PAVČKA MIRNA PEČ,  skupina Pikice, mentorici Urška Gašperič, Vida Tomšič
  •  3: OTROŠKI VRTEC METLIKA, skupina Medvedki, mentorja Suzana Šajnič, Samo Jurman; skupina Palčki, mentorici Simona Kočevar, Antonija Stankovič

Nagrajenci med osnovnimi šolami

  • 1: OŠ MIRNA, 3.R OPB, mentorica Petra Vidmar
  • 2: OŠ ŽUŽEMBERK, 5.B razred, mentorica Jana Mrvar
  • 3: OŠ FRANA METLIKA, 4.A razred, mentorica Urška Radman

Zmagovalne šole in vrtci so bili nagrajeni, vsi sodelujoči otroci  v natečaju so prejeli tudi posebna priznanja za udeležbo.

V družbi BTC se zavedamo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti. Podpiramo številne projekte in aktivnosti z zeleno in družbeno odgovorno noto, ki jih izvajajo v partnerskem duhu. Še posebej se posvečamo mladim, ki jih vidimo kot generatorje prihodnjega razvoja Slovenije.

Nada Pavšer, predsednica društva Sobivanje, je ob dogodku izpostavila: »V društvu Sobivanje se zavedamo, da sta sobivanje in dobri medsebojni odnosi osnova kakovostnega življenja. Preko projekta Spodbujamo prijateljstvo otroke spominjamo na vsa dobra drobna doživetja, ki jim bogatijo trenutke v šoli, doma in kjerkoli drugje. Tako otroke kot odrasle želimo spomniti na človeško toplino, ljubezen in medsebojno pomoč, ki so neločljivo povezani s prijateljstvom. To pa je nujno za strpnost v družbi.«   Knjižica z vsemi prispelimi izdelki bo objavljena na spletni strani: www.misijazeleno.si.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja in ki se zavzema za pravičnejšo družbo in kakovostnejšo življenje vseh ljudi. V duhu trajnostne rasti, družbeno odgovornega delovanja in spodbujanja mladih k medsebojni pomoči in prijateljstvu družba BTC podpira projekt Spodbujamo prijateljstvo pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno. Ta predstavlja platformo za številne aktivnosti na različnih področjih (denimo okoljevarstvo, znanost, izobraževanje, zdravstvo, šport, kultura in humanitarnost), s katerimi družba BTC v sodelovanju s partnerji ustvarja priložnosti v korist sedanje in prihodnjih generacij.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.