Misija: Družbeno odgovorni

Zgodba ABC pospeševalnika osvojila New York

01.12.2016

O ABC pospeševalniku so te dni lahko prebirali tudi prebivalci New Yorka.

Članek z naslovom ABC Accelerator Is Connecting the World – the First Virtual Acceleration Program with a Business Model That Is Self-Sustainable, ki je izšel v posebni prilogi Slovenija vas vabi! v časniku Wall Street Journal, je bralcem predstavil uspešno zgodbo ABC pospeševalnika, katerega soustanoviteljica je družba BTC. Vse od povezovanja sveta od ljubljanskega BTC Cityja, preko Evrope, do odprtja prvega evropskega pospeševalnika v Silicijevi dolini ter ustvarjanja virtualnega pospeševalnika in uvajanja samozadostnega poslovnega modela.

 
 

Tujejezično revijo Slovenija vas vabi! izdajata Časnik Finance v sodelovanju z Izvozniki.si. Revija izhaja kot priloga tujih poslovnih medijev v Nemčiji, Italiji, Avstriji, Franciji, Rusiji, na Poljskem, Nizozemskem, Švedskem, v Turčiji in sedaj prvič tudi v Združenih državah Amerike.

Prva ameriška številka revije Slovenija vas vabi! je pod angleškim naslovom Slovenia invites you! izšla 29. Novembra 2016 kot priloga poslovnega dnevnika Wall Street Journal. Vodilni ameriški dnevnik v ZDA izhaja v nakladi več kot milijon izvodov, revija Slovenija vas vabi! pa je bila kot posebna priloga prvič priložena 30.000 izvodom časopisa, ki so v prodaji v samem osrčju New Yorka – na Manhattnu. Poleg predstavitve Slovenije in njenih turističnih destinacij ter inovativnih produktov, je bralcem v reviji predstavljeno tudi gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in ZDA.

Prispevek o ABC pospeševalniku zaseda mesto v osrednjem delu revije. Avtorica je v njem spregovorila o zahtevnih globalnih trendih, ki lahko mlada podjetja hitro strejo, če se nanje ne odzovejo pravočasno ter o rešitvah, ki jih ponuja ABC pospeševalnik. ABC pospeševalnik v BTC Cityju Ljubljana nudi startupom edinstveno testno okolje za preizkušanje svojih produktov, s podružnicama v Münchnu in Silicijevi dolini pa ustvarja most med Evropo in ZDA ter jim tako omogoča prodor na tuje trge in dostop do tujih investitorjev, poleg tega pa odpira vrata tudi startupom s celega sveta in jim skozi ABC pospeševalnike omogoča medsebojno povezovanje in dostop do informacij ter različnih trgov. Posebnost ABC pospeševalnika so še osebni pristop s programi, prilagojenimi potrebam startupov, poleg tega pa ABC ustvarja tudi prvi virtualni pospeševalnik, ki startupom omogoča globalno povezovanje z mentorji, investitorji in celo izobraževanji na virtualni ravni.

Dobre zgodbe nikoli ne ostanejo neopažene. Dokaz za to je tudi zgodba ABC pospeševalnika, ki startupom odpira edinstvene priložnosti za vstop na globalni trg in postavlja Slovenijo na mednarodni poslovni zemljevid.

>>Ogled publikacije

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.