Misija: Ekoindeks

Poslovni model Ekoindeks

28.04.2015

Ekoindeks je poslovni model, s katerim vrednotimo vplive delovanja družbe BTC na okolje.

Razvoj družbe že dolgo temelji na družbeni odgovornosti, kamor spadajo tudi vse t. i. okoljske in družbeno odgovorne aktivnosti. Pred leti smo tako začeli razvijati poslovni model ekoindeks, s katerim vrednotimo vplive delovanja družbe BTC na okolje. Edinstven kazalnik je prejel priznanje za najinovativnejši poslovni model.

 
 

Zasnovan je tako, da deluje na daljši rok in vključuje vse elemente akcijskega načrta družbe, ki vplivajo na trajnostni razvoj. Vsebinski sklopi projektov in aktivnosti, vključenih v ocenjevanje, so racionalna raba vode in energije, zagotavljanje varnosti, urejanje prometa, skrb za odpadke, družbeno odgovorno ravnanje in rezultati poslovanja kot pogoj za izvajanje okoljskih standardov. Ekoindeks družbe BTC iz leta v leto narašča.

Vrednotenje aktivnosti vsebinskih sklopov

Ekoindeks sestavljajo trije vsebinski sklopi:

  • racionalna raba vode in energije;
  • zagotavljanje varnosti, urejanje prometa in skrb za odpadke;
  • družbeno odgovorna ravnanja.

Ekoindeks vključuje vse elemente akcijskega načrta družbe, ki vplivajo na trajnostni razvoj v posameznem letu. Vsaka aktivnost iz tega nabora se vrednoti po treh merilih:

K1 – vpliv na širšo družbo
K2 – vpliv na družbo BTC
K3 – zahtevnost aktivnosti
Σ (K1 + K2 + K3)
K – merilo za izračun ekoindeksa; najvišja vrednost posameznega merila je tri.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.