Misija: Družbeno odgovorni

Skulptura »Evropa na biku« pred Kristalno palačo

11.08.2011

Vhod v Kristalno palačo, poslovno stolpnico v BTC City Ljubljana, krasi skulptura akademskega kiparja Mika Simčiča »Evropa na biku«.

Živjenje med mehkobo Sredozemlja in strogostjo severa je imelo na akademika Miko Simčiča, ki trenutno živi in deluje v Ljubljani, močan vpliv. Slednje odseva tudi njegova skulptura »Evropa na biku«.Sicer pa je Mik Simčič doslej svoja dela predstavljal tudi v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Belorusiji, ZDA, Veliki Britaniji, na Hrvaškem in Malti.
Skulptura »Evropa na biku« je postala del zbirke umetniških del, v kateri BTC že več kot 25 let načrtno zbira umetniške slike, plastike in druge eksponate kulturne vrednosti. Da bi približali umetnost čim širšemu krogu ljudi ter obiskovalce BTC City Ljubljana osveščali o širšem pomenu razvoja kulture in umetnosti, smo nekaj umetnin, predvsem skulptur, postavili na različne lokacije znotraj območja BTC City Ljubljana. To so skulpture: Mercurius, Vedra jutra, Mati Zemlja, V objemu morskega vala, Metulj, Družina in druge.
Tudi na ta način v BTC podpiramo znane in manj znane avtorje. Umetnine bogatijo prostor, mestu BTC City Ljubljana pa vdihujejo prijaznost in odprtost ter ga ločujejo od drugih tovrstnih centrov po Sloveniji in Evropi.


 

Galerija

 
 
 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.