Misija: Družbeno odgovorni

V BTC Cityju Novo mesto na ogled razstava zmagovalnih del projekta Spodbujamo prijateljstvo

22.09.2020

V BTC Cityju Novo mesto se s postavitvijo razstave umetniški del otrok zaključuje letošnji projekt Spodbujamo prijateljstvo.

 

 
 

Cilj projekt je otroke spodbuditi k razmišljanju in ustvarjanju likovnih del na temo prijateljstva. Zmagovalni izdelki, bodo do sredine oktobra na ogled v BTC Cityju Novo mesto.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo, želi preko natečaja okrepiti ustvarjalnost in solidarnost otrok v skrbi za promocijo pozitivnih vrednot med otroci. Letos je projekt združil kar 14.170 otrok iz 224 šol in vrtcev iz vse Slovenije.

V preteklih izvedbah projekta so nagrajence razglasili in nagradili na posebnih dogodkih, ki so potekali v BTC-jevih trgovskih središčih v Murski Soboti, Novem mestu in Ljubljani. Letos so se organizatorji zaradi okoliščin ob epidemiji koronavirusa odločili, da dogodkov ne bo, ohranili pa so razstave najboljših del.

Najboljši med vrtci so bili: Vrtec Manka Golarja, Vrtec Radenci – Radenski mehurčki, Vrtec Jožice Flander Maribor, Vrtec Metlika, Vrtec Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka, Vrtec Cepetavček – enota Polonca, Vrtec Miškolin, Vrtec Sežana in Vrtec Vrhovci – enota Rožnik.

Prva mesta med osnovnimi šolami so zasedli: OŠ Puconci, OŠ Turnišče, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Center Novo mesto, OŠ Črnomelj, OŠ Dolenjske toplice, OŠ Savsko naselje, OŠ Sostro in OŠ Riharda Jakopiča.

V družbi BTC projekt podpirajo pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno, v okviru katerega svoje poslovanje usmerjajo v duhu trajnostne rasti in družbene odgovornosti

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.