Misija: Družbeno odgovorni

Družba BTC že osmo leto spodbuja prijateljstvo med najmlajšimi

09.03.2020

V družbi BTC skupaj z društvom Sobivanje letos že osmo leto izvajamo nacionalni projekt »Spodbujamo prijateljstvo«.

 

 
 

Projekt je letos dosegel izjemno razsežnost, saj pri njem sodeluje kar 228 vzgojno-izobraževalnih ustanov in 14.170 otrok. V okviru projekta se bo odvijal tudi Dan prijateljstva.

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« vrtčevske in osnovnošolske otroke iz vse Slovenije nagovarja k razmisleku o prijateljstvu in poudarja pomen medsebojnih odnosov. Vzgojno-izobraževalne ustanove pri projektu sodelujejo v obliki natečaja, na katerem otroci predstavljajo svoj pogled na prijateljstvo in prijatelje. Ustvarjene risbe, fotografije in druga likovna dela bomo v okviru zaključnih dogodkov razstavili v naših treh nakupovalnih središčih BTC City Ljubljana, BTC City Murska Sobota in BTC City Novo mesto. Najboljše šole in vrtci bodo prejeli tudi nagrade za svoja umetniška dela.

V okviru projekta bo letos prvič potekal Dan prijateljstva, s katerim želimo v projekt vključiti tudi starše oz. celotne družine in jih povabiti, da se nam pridružijo pri razmisleku o medsebojnih odnosih. Dan prijateljstva bo konec v začetku maja potekal v Ljubljani. Potekala bo tudi delavnica s strokovnjakom iz področja družinske terapije. Beseda bo tekla o veščinah, ki jih otrok potrebuje, da najde dobre in iskrene prijatelje.

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Z vključevanjem v program družba BTC aktivno prispeva k pravičnejši družbi in boljši kakovosti življenja tako mlajših kot tudi starejših generacij.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.