Varno na kolesu že osmo leto slovenske šole poziva k sodelovanju

17.09.2019

Slovenske osnovne šole so po poletnem oddihu ponovno odprle svoja vrata, z novim šolskim letom pa se poln zagona in novih idej vraca tudi program Varno na kolesu

 

 
 

Projekt Varno na kolesu, katerega partner je že osmo leto družba BTC,  spodbuja aktivno predvsem pa varno vkljucitev naših najmlajših v promet. Šolarji bodo tudi letos skozi prometno obarvane naloge in aktivnosti spoznavali cestnoprometne predpise in se potegovali za privlacne prakticne in denarne nagrade.

Program Varno na kolesu je od leta 2012 združil že 24.000 mladih kolesarjev in kolesark iz vec kot 250 slovenskih osnovnih šol. Z razširitvijo razpisanih nalog na vse osnovnošolce je letošnji cilj programa k sodelovanju privabiti še vec ucencev.

Ucenci, ki se v letošnjem letu pripravljajo na kolesarski izpit, bodo lahko prek razlicnih nalog opazovali promet in prometno infrastrukturo v svojem kraju, razmišljali o pozitivnih vplivih kolesarjenja, obnavljali znanje o pravilno opremljenem kolesu in opozarjali na najpogostejše kolesarske prekrške. Vsi ostali ucenci pa bodo lahko svoje znanje o varnem kolesarjenju pokazali na kolesarskih športnih dnevih ali med zbiranjem prekolesarjenih kilometrov za svojo šolo, prav tako pa bodo lahko v svoji obcini iskali in predlagali zanimive kolesarske poti, primerne za družinske izlete.

Obeta se nam pestro leto, polno kolesarskih aktivnosti. Zakljucna prireditev bo v maju, ko bo razglasitev vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu in podelitev nagrad vsem sodelujocim. Za vse aktualne novice o programu Varno na kolesu pridno spremljajte  spletno stran Varno na kolesu.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.