Misija: Družbeno odgovorni

Zmagovalni vrtci in šole v projektu Spodbujamo prijateljstvo

25.04.2019

V petek, 19. aprila 2019, je v BTC Cityju Ljubljana potekala razglasitev in nagraditev najboljših vrtcev in osnovnih šol iz osrednje Slovenske regije, predstavljena je bila tudi razstava otroških likovnih del, ki so prispela na natečaj.

 

 
 

Letos projekt združuje 13.765 slovenskih otrok iz 215 šol in vrtcev iz vse Slovenije.

»V družbi BTC se zavedamo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti. Podpiramo številne projekte in aktivnosti z zeleno in družbeno odgovorno noto, ki jih izvajamo v partnerskem duhu. Še posebej se posvečamo mladim, ki jih vidimo kot generatorje prihodnjega razvoja Slovenije. Razsežnost projekta kaže na to, da je spodbujanje prijateljstva med otroki, krepitev njihove ustvarjalnosti in vedoželjnosti o tej vrednoti nujno potrebno in koristno,« je ob zaključku programa poudaril Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC .

Otroci so v okviru projekta ustvarili risbe, fotografije in druga likovna dela.

Najboljši med vrtci so bili: Vrtec Najdihojca Kranjski vrtci; Vrtec Otona Župančiča, skupina Smrkci in Copatki; Vrtec Mojca, skupina Ježki.

Prva tri mesta med osnovnimi šolami so zasedli: OŠ Branik, OŠ Prežihov Voranc, OŠ Maksa Pečarja. Zmagovalne šole in vrtci so bili nagrajeni, vsi sodelujoči otroci  v natečaju so prejeli tudi posebna priznanja  in nagrade.

Borut Petelin, predsednik društva Sobivanje, je ob dogodku dejal: »V društvu Sobivanje se zavedamo, da sta sobivanje in dobri medsebojni odnosi osnova kakovostnega življenja. Preko projekta Spodbujamo prijateljstvo otroke spominjamo na vsa dobra doživetja, ki jim bogatijo trenutke v šoli, doma in kjerkoli drugje. Tako otroke kot odrasle želimo spomniti na človeško toplino, ljubezen in medsebojno pomoč, ki so neločljivo povezani s prijateljstvom. To pa je nujno za strpnost v družbi.«

Najboljša dela so bila  javnosti predstavljena na treh pomladanskih dogodkih v vseh treh BTC Cityjih po Sloveniji. Prva razstava je tako že potekala v sklopu dogodka v BTC Cityju Murska Sobota. Temu je  sledil še dogodek z razstavo v Novem mestu in v Ljubljani 19.4.2019.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja in se zavzema za pravičnejšo družbo in kakovostnejšo življenje vseh ljudi. V duhu trajnostne rasti, družbeno odgovornega delovanja in spodbujanja mladih k medsebojni pomoči in prijateljstvu družba BTC podpira projekt Spodbujamo prijateljstvo pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno. Družba BTC v sodelovanju s partnerji ustvarja priložnosti v korist sedanje in prihodnjih generacij.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.