Misija: Družbeno odgovorni

Družba BTC in društvo Sobivanje sta pričela z izvajanjem nacionalnega projekta Spodbujamo prijateljstvo.

26.02.2019

Letošnje leto se je na projekt prijavilo kar 215 ustanov. V projektu sodeluje preko 13.765 otrok!

 

 
 

 S projektom razvijamo čut za pomen medsebojnih odnosov in tako nadaljujemo poslanstvo dosedanjih aktivnosti. Projekt se izvaja že sedmo leto, tematika pa je očitno prava, saj vsako leto sodeluje več vzgojno-izobraževalnih ustanov in otrok.

Letošnje leto se je na projekt prijavilo kar 215 ustanov. V projektu sodeluje preko 13.765 otrok! Otroci v okviru projekta razmišljajo o prijateljih, kaj jim je pomembno, česa ne marajo, se o prijateljstvu pogovarjajo, na koncu pa skupaj svoje misli prenesejo na papir.

Prispela ustvarjalna dela bodo razstavljena na treh lokacijah. Priredili bomo tri dogodke, v sklopu katerih bodo nagradili najboljše vrtce in osnovne šole: 

-      BTC Murska Sobota dne 15.3.2019 ob 10.30 uri

-      BTC Novo mesto dne 29.3.2019 ob 10.30 uri in

-      BTC Ljubljana dne 19.4.2019 ob 10.30 uri.

 

Letošnje leto smo uvedli novost – dogodek Dan prijateljstva. V sklopu projekta Spodbujamo prijateljstvo želimo projekt razširiti tudi na starše oziroma družine. Odnosi so namreč temelj današnje družbe in tudi pokazatelj razvoja družbe.  Udeleženci dogodkov bodo lahko ozavestili svoje trenutne odnose in dobili pomoč pri iskanju načinov, kako jih izboljšati. Projekt je unikaten v našem prostoru.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Pomen medsebojnih odnosov je le ena izmed celostno obravnavanih tematik v programu, ki se zavzema za pravičnejšo družbo in boljšo kakovost življenja tako mlajših kot starejših.

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.