Misija: Družbeno odgovorni

V programu Varno na kolesu več kot 3.300 učencev

30.11.2018

Več kot 3.300 učencev, kolikor jih letos sodeluje v okviru programa Varno na kolesu, je že aktivnih v okviru prve naloge.

 

 
 

Program Varno na kolesu skozi različne prometno obarvane aktivnosti tudi v novem šolskem letu povezuje slovenske osnovne šole, mlade kolesarje ozavešča in spodbuja k spoštovanju cestnoprometnih predpisov ter jih bogati tako z znanjem kot tudi s praktičnimi in denarnimi nagradami. Razpisu se je pridružilo 90 šol oziroma kar 3.300 šolarjev. Namenjen je vsem učenkam in učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, hkrati pa z dodatnimi aktivnostmi spodbuja tudi vse druge k aktivni in predvsem varni udeležbi v prometu.

Program Varno na kolesu poteka na pobudo družbe Butan plin s podporo Javne agencije RS za varnost prometa, Zavoda RS za šolstvo, Policije, Kolesarske zveze Slovenije, podjetja Telekom Slovenija, družbe BTC in zavarovalnice Triglav. Program podpirajo tudi številna kolesarska društva in uspešni kolesarji.

Sodelujoče šole so se že spopadle s prvo nalogo, ko opazujejo prometno infrastrukturo v svojih krajih. Poleg morebitnih pomanjkljivosti, se bodo osredotočili predvsem na aktivno vlogo različnih udeležencev v prometu. Kdo ima prednost, kdo ustavi, kaj pomenijo posamezni prometni znaki in podobna prometna pravila bodo utrjevali na konkretnih primerih.

Učence nato čaka še druga naloga, ko bodo pripravljali prometni kviz in tudi na tak način utrjevali prometna pravila, ki jih bodo morali opraviti v okviru kolesarskega izpita.

Program, ki letos poteka že sedmo leto, se o zaključil z izborom regijskih in nato še vseslovenskih finalistov.

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.