Misija: Družbeno odgovorni

Utrip jesenskega sejma na prenovljen Tržnici BTC City

08.10.2018

Otvoritev prenovljene tržnice BTC City in jesenski sejem je bil v soboto 6. oktobra v znamenju veselega druženja, kulinaričnih užitkov in vesele glasbe.

Letošnji, že peti sejem, je zasijal v še bolj bleščeči luči, saj je družba BTC prenovila del Tržnice BTC City. Novo podobo so dobili zunanji pokriti del tržnice, severni in južni vhod, osvežene so stojnice za prodajo zelenjave ter nameščene nove, za prodajo tekstila. Predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković sta uradno otvorila prenovljeno Tržnico.

 
 

Tržnica BTC City, ki je tako postala bolj odprta ter dostopnejša za obiskovalce, je v sobotnem dopoldnevu in zgodnjem popoldnevu v lepem vremenu privabila ogromno obiskovalcev.

V množici ponudnikov so o izstopali člani KUD Gnezdo iz Slovenskih Konjic, ki so sredi prizorišča postavili srednjeveški šotor ter v kotlu pripravljali meso z zelenjavo na žlico. Hrana je bila rdeča nit, zastopane pa so bile vse slovenske pokrajine. Obiskovalci so lahko ponekod uživali v posamičnih izdelkih regionalnih kuhinj,kot so istrski bobiči, idrijskimi žlikrofi, prekmurski pereci in koroški mežerli.

Za dobro počutje je skrbel narodno-zabavni zvok Ansambla Livada. Najdaljše vrste so se naredile pred BTC-jevim kolesom sreče in mega »štrudlom«. Kar precej rokodelcev je popestrilo dogajanje ; od žirovskih klekljaric in mojstra, ki je pred obiskovalci skobljal les, tik ob njem pa je na sejmu pletel Janez Jakob iz ljubljanskih Dravelj, sicer po rodu iz Lipovcev v Prekmurj.

Prijetno jesensko vreme, dobro razpoloženje in domača glasba sta privabila nasmeh, srečo, radost in dobro razpoloženje na obraze obiskovalcem in razstavljalcem.

Tržnica BTC City ostaja srčika druženja in dobrega počutja!

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.