Misija: Družbeno odgovorni

Jesenski utrip na tradicionalnem sejmu na prenovljeni Tržnici BTC City

01.10.2018

V soboto, 6. oktobra, bo ob otvoritvi osvežene tržnice med 8. in 14. uro potekal tudi jesenski sejem.

 

 
 

 

Pred nami je oktober, mesec jesenskih plodov, ki bodo napolnili prenovljene stojnice Tržnice BTC City v Ljubljani. V soboto, 6. oktobra, bo ob otvoritvi osvežene tržnice med 8. in 14. uro potekal tudi jesenski sejem, na katerem se bodo prepletali okusi in arome tradicionalnih ter sodobnih jesenskih jedi.

Na prvo oktobrsko soboto bo Tržnica BTC City zaživela v prenovljeni podobi. V okviru prenove zunanjega pokritega dela tržnice je družba BTC namreč prenovila severni in južni vhod, osvežila stojnice za prodajo zelenjave in namestila nove stojnice za prodajo tekstila. Tržnica je tako postala bolj odprta in dostopnejša za obiskovalce. Z otvoritvijo bo na tržnici potekal tudi tradicionalni jesenski sejem, ki se mu letos s kulinaričnimi vsebinami prvič pridružuje Odprta kuhinja, spletni portal in priloga časopisa Nedelo.

Obiskovalci bodo lahko na sejmu poskusili in kupili okusne jesenske plodove in jedi iz vseh slovenskih pokrajin. Postregli jih bodo branjevke in branjevci, oblečeni v narodne noše. Etnološko ne bodo obarvana le oblačila prodajalcev, temveč bo moč okusiti tudi srednjeveško kuhinjo. Poleg dišečih jedi bodo na voljo različni napitki iz jesenskih plodov in zelišč. Med njimi prav poseben napitek za dolgo življenje, pripravljen iz skoraj 40 vrst zelišč in sadja. Za sladko noto bo poskrbel »mega štrudelj« iz sočnih jabolk, na voljo pa bo tudi mošt.

Poleg prodaje jesenskih pridelkov bodo obiskovalci lahko obudili spomine oz. spoznali čas idiličnega vaškega življenja ob prikazu ličkanja koruze in ogledu dela rokodelskih mojstrov različnih strok. Manjkale ne bodo niti žirovske klekljarice, ki bodo prikazale izdelovanje čipk. Ob ročnem delu se priležejo prigrizki, ki so tudi nekdaj krepčali vaške delavce, obiskovalci pa bodo lahko spremljali tudi ročno pripravo čajev. Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbel ansambel Livada, za drobna presenečenja pa kolo sreče z lepimi nagradami.

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.