Misija: Družbeno odgovorni

V Novem mestu razglašeni zmagovalci projekta Spodbujamo prijateljstvo

04.04.2018

Na natečaju je sodelovalo 11. 142 otrok iz skupaj 189 šol in vrtcev iz vse Slovenije.

 

 
 

Projekt Spodbujamo prijateljstvo poteka že šesto leto, v tem obdobju pa je sodelovalo okoli 30.000 otrok iz vse Slovenije. Otroci pod okriljem projekta razmišljajo o prijateljih, stvareh in vrednotah, ki so jim pomembne. Svoja razmišljanja nato v kreativnem duhu prelijejo na papir. Nastala ustvarjalna dela bodo letošnjo pomlad razstavljena v vseh treh BTC Cityjih v Sloveniji. Najboljši vrtci in osnovne šole so bili ob zaključku projekta nagrajeni.

Zaključni dogodek je potekal v BTC City v Novem mestu, 30.3. 2018.

Nagrajenci med  osnovnimi šolami so bili učenci 3.a in 3.b razreda OŠ Mirna z mentorico Petro Vidmar.

Nagrajenci med vrtci pa so bili: Vrtec Cepetavček, OŠ Toneta Pavčka, Bonbončki in Gumbki in njihovi mentorji Daniela Zupan, Vida Tomšič, Andreja Mervar in Alenka Dragan.

Naslednji vrtec, ki je prejel  nagrado za svoje ustvarjanje je vrtec Čebelica iz OŠ dr. Pavla Lunačka, skupina Čebelice z mentoricama Aljo Golob in Vesno Škarja. Nagrajene so bile tudi Čebelice iz otroškega vrtca Metlika z mentorjema Rokom Popovičem in Matejo Vidmar. 

Postavljena je bila razstava kreativnh in ustvarjalnih del v BTC City Novo mesto in bo na ogled do 16. aprila 2018.

Pomen medsebojnih odnosov je le ena izmed celostno obravnavanih tematik v programu,ki se zavzema za pravičnejšo družbo in boljšo kakovost življenja tako mlajših kot starejših.

 

 

 

 

 

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.