Misija: Družbeno odgovorni

Festival slovenskih jedi in običajev

05.10.2017

V soboto, 14. oktobra 2017, bo na Tržnici BTC City od 8. do 14. ure potekal Festival slovenskih jedi in običajev.

 

 
 

Na tem oktobrskem sejmu na Tržnici  BTC Cityj Ljubljana bodo obiskovalci spoznavali slovenske tradicionalne običaje in jedi, ki so povezane z mesecem, ki postreže z raznolikimi in okusnimi plodovi.

Na drugo oktobrsko soboto bodo obiskovalci na Tržnici BTC City veselo počastili naravo, ki je to jesen zopet bogato postregla s pridelki. Na sejmu se bodo predstavile vse slovenske pokrajine in obiskovalcem ponudile tradicionalne oktobrske jedi, okusili bodo lahko pijačo in sladke dobrote. Stojnice bodo polne mesnin, sirov in drugih mlečnih izdelkov, avtohtonih vin in mladega mošta, ki bo z mehurčki opozarjal na čas bistrenja. Manjkale ne bodo niti jedi iz buč, druge zelenjave in sadja.

Festival slovenskih jedi in običajev bo tudi paša za oči. Na ogled bo postavljena kulturna dediščina prednikov. Med njimi bodo razna stara orodja in naprave, ki so jih nekoč, nekateri pa tudi danes, uporabljali pri stiskanju grozdja in pripravi vina, kuhanju brinjevca, pri izdelavi masla, trenju lana, mletju žita in drugih tradicionalnih opravilih. Zbrane bodo zabavale tudi folklorne skupine iz različnih delov Slovenije, ki se bodo ob glasbi zavrtele v svojih pisanih nošah.

 

Na festivalu bodo obiskovalci lahko kupili predstavljene jesenske dobrote, pridelke in specialitete. Da bo odločitev, kaj kupiti, lažja, bo živilska tehnologinja Marija Merljak s strokovnimi nasveti in pojasnili svetovala, kako lahko hrana pomaga našemu zdravju. Za dobro vzdušje bo s povezovanjem prireditve poskrbela dramska igralka Maja Martina Merljak.

 

Vabljeni!

 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.