Misija: Družbeno odgovorni

Plodovi jeseni na prvem jesenskem sejmu Tržnice BTC City

04.09.2017

V soboto, 23. septembra 2017, bo na Tržnici BTC Citya Ljubljana potekal prvi jesenski sejem.

 

 
 

Ta bo priložnost, da obiskovalci spoznajo načine vlaganja in slastne recepte za jesenke pridelke, ki nam bogatijo krožnike tudi pozimi. Na različnih delavnicah se bodo lahko sami preizkusili v pripravi tako imenovanih vložnin ali pa kupili že pripravljene shranke za domačo shrambo.

Na prvo koledarsko jesensko soboto bodo obiskovalci Tržnice BTC City vlagali pridelke. Poletje in jesen sta letna časa, ko obrodi veliko sadja in zelenjave, njune viške pa lahko predelamo v različne vložnine in jih prihranimo za ozimnico. Udeleženci delavnic se bodo preizkusili v kuhanju kompotov, pripravi marmelad in džemov, različnih sokov ter mezg. Pripravili bodo lahko ajvar, različne namaze, solate in druge domiselne shranke.

Manjkali ne bodo niti strokovni nasveti in pojasnila živilske tehnologinje Marije Merljak. Ta bo obiskovalcem vsako uro predstavila, kaj s časom vložnine pridobijo in kaj izgubijo ter kako jih najbolje kombinirati, da bo v mrzlih zimskih dneh naša prehrana čim bolj uravnotežena.

Obiskovalci se bodo spomnili starih receptov iz bogate slovenske kulturne dediščine ter si ogledali prikaz destiliranja brinovega olja in nastajanje brinovca. Ob tem bodo lahko poleg svežih jesenskih pridelkov okušali še idrijske žlikrofe, cmoke z jesenskim sadjem, potice z zelišči in različne sokove. Nakupili bodo lahko tudi živila, kot so pršut in druge suhe kraške mesnine, izdelki iz moke, hladno stiskana olja, med in mlečni izdelki.

Da bo jesensko druženje še posebej prijetno, bo skrbela voditeljica sejma in dramska igralka Maja Martina Merljak. Za glasbeno popestritev bo poskrbel ansambel Livada.

 
Oceni:
 

Komentarji

 • STEWkict

  09.07.2018

  Citiraj
   
  There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require cook to spend row hours in the kitchen, so this dish is usually better correct do on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are perfectly suitable for use in the baking industry, in making bread or cake with custard.
  canning stewed tomatoes recipe
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.