Preberite še

 
 
 
 

Področja ekologije

 

 • Voda
   

  Voda

  Voda je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji. Na našem planetu je sladke vode le nekaj odstotkov, dostopne pa še precej manj. V zadnjih 100 letih se je poraba (pitne ali sladke) vode povečala za šestkrat.
   
 • Energija
   

  Energija

  Energija je osnova življenja in ena izmed osnovnih fizikalnih količin, ki meri sposobnost sistema, da opravlja delo. Energija je torej vir našega življenja in nasploh vseh procesov na Zemlji.
   
 • Promet
   

  Promet

  Promet je poleg klasičnih proizvajalcev energije velik onesnaževalec zraka z ogljikovim dioksidom (CO2) ter z drugimi škodljivimi plini, kot so ogljikov monoksid (CO), dušikov dioksid (NO2), prizemni ozon, in s prašnimi delci.
   
 • Odpadki
   

  Odpadki

  Vsak prebivalec Slovenije pridela v povprečju okoli 418 kg različnih vrst komunalnih odpadkov in 0,3 kg nevarnih odpadkov. Nekaj teh materialov, denimo plastika, je skoraj večnih in nepravilno odloženi ali malomarno odvrženi bodo še dolgo obremenjevali naše okolje.
   
 • Varnost
   

  Varnost

  Potreba po varnosti je ena od primarnih človekovih potreb, ki mora biti zadovoljena, če želimo normalno delovati, je tudi ena najpomembnejših vrednot vsakega posameznika, vendar se tega po navadi zavemo šele takrat, ko se nam kaj zalomi.
   
 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.