Izpostavljamo
Misija: Zeleno

Mislimo na jutri, zato smo se odločili za zeleno - za prijazno in zdravo okolje.

Preberi več
 
 
491

Zeleni BTC

Ekoindeks

Ekoindeks je nov poslovni model, ki omogoča spremljanje učinkov delovanja družbe BTC skozi merljive in številčno izražene kazalnike. Preberi več.


Trajnostno poročilo družbe BTC

 
 
 

Področja ekologije

 
 • Voda

  Z vodo ravnamo varčno in preudarno. Obnovili smo večino vodovodnega in kanalizacijskega omrežja, zato prihaja do res minimalnih izgub vode. Kako to vemo? Namestili smo sodobne senzorje za stalen nadzor nad porabo, izgubami in kakovostjo vode. Kjer je možno in smiselno, uporabljamo regeneracijo ter deževnico. V Atlantisu imamo tudi lastno vrtino z zmogljivostjo črpanja 3.500 m3 na mesec.
  Več »
   
   
 • Energija

  Energija je osnova življenja in ena izmed osnovnih fizikalnih količin, ki meri sposobnost sistema, da opravlja delo. Vse kar se zgodi v vesolju, naravi, življenju in družbi, je povezano z energijo.
  Več »
   
   
 • Promet

  Avto sprejemamo tudi kot statusni simbol in prepričani smo, da brez njega ne moremo živeti. Delovno mesto je daleč od doma in do supermarketa ne moremo iti peš. Da bi uporabili javna prevozna sredstva, pa nam pogosto sploh ne pride na misel.
  Več »
   
   
 • Odpadki

  Vsak prebivalec Slovenije pridela v povprečju okoli 418 kg različnih vrst komunalnih odpadkov in 0,3 kg nevarnih odpadkov. Toda težava ni le v neobvladljivih količinah. Nekaj teh materialov, denimo plastika, je skoraj večnih in nepravilno odloženi ali malomarno odvrženi bodo še dolgo obremenjevali naše okolje.
  Več »
   
   
 • Varnost

  Potreba po varnosti je ena od primarnih človekovih potreb, ki mora biti zadovoljena, če želimo normalno delovati, je tudi ena najpomembnejših vrednot vsakega posameznika, vendar se tega po navadi zavemo šele takrat, ko se nam kaj zalomi.
  Več »
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.